Hypnoplaytherapie » Lees meer over de HypnoPlay Methode

Nieuw en Uniek !

De HypnoPlay Methodiek

 De HypnoPlay methodiek kort samengevat

Geloof je in de Mind-Body-connectie? Wetenschappers hebben aangetoond dat hij bestaat. 

De HypnoPlay methode maakt gebruik van een combinatie van zelfhypnose- en speltechnieken, waardoor je zelf je denkend brein kan bespelen en in je onderbewustzijn terecht kan komen.  Met behulp van jouw verbeeldingskracht die in spelen en zelfhypnose verweven zitten, open je jouw brein waardoor jij in jouw onderbewustzijn jouw zelfhelende vrouwenkracht kan vinden en je letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel komt te zitten.

Zelfhypnose? Het woord zegt het al, je leert jezelf, al spelenderwijs, in hypnose te brengen. Ja maar, hypnose, is dat niet eng? Helemaal niet, het is juist iets heel gewoons, wat we allemaal kennen. een beetje te vergelijken met dagdromen. Je bent vast weleens helemaal bent opgegaan in een boek of film, zo diep dat iemand je meerdere keren moest roepen om je aandacht te trekken, dan was je op dat moment in een milde vorm van hypnotische trance.  Professionals weten hoe ze je kunnen leren om in die trance" te komen en deze te gebruiken om de geheime kracht van jouw  vrouwelijk brein te ontdekken waarmee jij jezelf kan helen en pijn kan laten verdwijnen.

Hoe werkt de HypnoPlaymethode?

Door in Hypnose, de verbeelding van jouw vrouwelijk onderbewustzijn te bespelen.

Ieder heeft een uniek brein, uiteraard met dezelfde "onderdelen", maar bij ieder is de samenstelling ervan en de mate waarin bepaalde eigenschappen voorkomen op een unieke wijze gevormd.  Ieder brein bestaat uit het evolutionair nieuwste deel, het denkend brein, met daar binnen in het oerbrein waarin ons onderbewustzijn huist.  Emoties en gevoelens zoals blij, bang, bedroefd en boos, maar ook de basis emotie van alles "Liefde", zijn daar gelegen. Onze verbeelding ontstaat daar en gekoppeld aan onze zintuigen vormen ze herinneringen. Je herkent vast wel dat een bepaalde geur specifieke, vaak lang vergeten herinneringen oproept. Patronen en gewoontes die om goede redenen zijn ontstaan worden in ons onderbewustzijn vastgelegd om ons te beschermen, een cruciale taak van ons onderbewustzijn.  Onze oerdriften zoals voortplantings- en paringsdriften huizen er eveneens en last, but not least, onze speelsheid is daar, in ons diepste zijn, verankerd. 

Een speelinstinct, we worden er net als dieren mee geboren. Door de eeuwen heen heeft de evolutie verschillende vormen spelgedrag in ons brein doen ontstaan. Naast het basis spelgedrag van de oermens, jagen en verzorgen, zijn er twee nieuwe types ontstaan

Vanuit de  basistypes jagen en verzorgen, zoals het Liefdesbrein bij de oermens onderverdeeld was, zijn er door de evolutie in het liefdesbrein twee nieuwe types ontstaan,  waarvan bij ieder mens één type dominant aanwezig is. 

We onderscheiden 2 types ;

De oorsprong van het eerste type ligt bij de ontdekkingsreizigers en avonturiers uit de tijd van Columbus. Zij arriveerden op hun reizen in Amerika en hun afstammelingen noemen we cowboys. Het tweede type waren degene die het nieuw ontdekte land bevolkten. Zij waren via trektochten en het volgen van sporen, vanuit Azië in Amerika aangekomen. Omdat Columbus dacht in India te zijn aangekomen, noemde hij de bewoners van het ontdekte land Indianen.

Twee totaal verschillende types Liefdesbreinen ontwikkelden zich en zetten zich  vast in onze genen en ons brein en zijn zelfs vaak nog te herkennen in iemands lichaamsbouw of wijze van bewegen. Vooral bij mannen is dit nog goed terug te zien. Zie je iemand met een vierkante bouw en benen alsof er nog een paard tussen zit, met ruimte innemende bewegingen van het bovenlijf en de armen bij het lopen, dan krijg je de garantie dat deze man een cowboy liefdesbrein in zich heeft. Als je een scherp oog hebt, kan je ook degene met een indianen liefdesbrein ontdekken. Alléén als je goed kijkt, want een persoon met een indianen liefdesbrein gaat onopvallend op in zijn omgeving, heeft vaak een lang slank bovenlijf met een smalle taille en schouders als een zwemmer. Bij vrouwen zijn aan de buitenkant de twee types minder goed te onderscheiden. Dat brengt me meteen op het volgende, er is geen onderscheid meer tussen mannen en vrouwen qua liefdesbrein of bijbehorend liefdesspelgedrag. Zowel mannen als vrouwen hebben óf een indianen- óf een cowboy liefdesbrein. Waarbij uiteraard de vrouwelijke variant officieel cowgirl en squaw heetten. Voor het gemak en omdat de types bij mannen en vrouwen gelijk zijn, noemen we het verder een indianen of een cowboy liefdesbrein.

In jouw liefdesspelgedrag zijn deze twee types terug te vinden. Je bent of een afstammeling van een cowboy of van een indiaan als het om spelen in de liefde gaat. Denk maar aan je voorkeur als kind voor één van deze speltypes. In de liefde is dit herkenbaar omdat iemand met een cowboy liefdesbrein houdt van ontdekken, spel bedenken en initiatief nemen en iemand met een indianen liefdesbrein, het liefste meebeweegt en/of meespeelt.

De HypnoPlay methode: de kracht van spelen gecombineerd met hypnose

Om de zelfhelende en speelkracht, die in jouw onderbewustzijn zit, te vinden, hebben we speltechnieken gecombineerd met de principes van zelfhypnose en deze de HpnoPlay methode genoemd.  Zowel spelen als hypnose "werken" namelijk vanuit dezelfde basis, namelijk jouw verbeeldingskracht die in jouw onderbewustzijn zit.

Hypnose ;

Een van de grootste onderzoekers met betrekking tot hypnose van de 20e eeuw, professor Ernest Hilgard ,heeft hypnose elegant gedefinieerd als 'geaccepteerde verbeelding'.
Verbeeldingskracht gekoppeld aan acceptatie – dat is wat hypnose is – zoals onderzoek aantoont een bijzonder krachtige manier om toegang te krijgen tot de kracht van je onderbewustzijn. 

In hypnose is je aandacht volledig alert, terwijl je lichaam in diepe rust is. Daarom is het woord 'dagdromen' een veel betere omschrijving van wat je ervaart in hypnose. Dagdromen betekent aangenaam in gedachten verzonken zijn.
De meeste mensen zijn goed bekend met dagdromen. Denk maar aan het volledig opgaan in een boek, televisieprogramma of film, waardoor je je tijdelijk slechts zijdelings bewust bent van wat er om je heen gebeurt. Maar je blijft altijd alert.
Dagdromen is een perfecte staat om de kracht aan te boren van je geaccepteerde verbeeldingskracht.

Spelen ;

Spelen vormt de hersenen, opent de verbeelding en stimuleert de ziel.”

Stuart Brown–

De mens is qua aard een speels wezen. Sterker nog, spelen is een levensbehoefte. Als je speelt komt er dopamine in je brein vrij , dat als smeermiddel werkt, je brein flexibel houdt en je blij en energiek laat voelen. Spelen is de kracht die mensen bij elkaar houdt. De kracht van het samen spelen, het plezier, de onbevangenheid, de speelsheid, de energie, het “vanzelf gevoel” die dat geeft, we kennen het allemaal. In werksituaties en werkrelaties is het al 30 jaar bekend, getest en uitgewerkt middels gaming en spelsimulaties.

Uit onderzoek blijkt dat als er niet aan de behoefte van spelen wordt voldaan, je somber en zelfs depressief kan worden of je relatie er stuk van gaat. Want als stellen stoppen met spelen, verdwijnt de tevredenheid, zo blijkt uit onderzoek. Want spelen is het smeermiddel in je relatie. Zonder speelsheid valt een relatie onvermijdelijk ten prooi aan sleur, stress en ontevredenheid. Spelen houdt alles in balans. Spelen geeft een relatie veerkracht.