Reuma

Medische AromaHypnotherapie kan uw klachten verminderen en laat de aandoening tot rust komen. 

Reuma Pijn

Ik dacht dat mij hetzelfde lot als mijn moeder wachtte..... altijd pijn vanwege Reuma, vertelt de 45 jarige Joan.

--- Drs. Coleta van Bekhoven behandelt met succes pijnklachten die al langer dan twee maanden bestaan en moeilijk onder controle zijn te krijgen. Een van haar cliënten is de 45-jarige Joan. Zij had pijnklachten in beide handen en vertoonde alle symptomen van beginnende reuma. Ze wilde geen medicatie vanwege de bijwerkingen. Na enkele behandelingen is de pijn verdwenen. --- 

Reuma

Reuma is een verzamelnaam waaronder vele klachten en ziektes vallen, zoals een tennisarm, artrose, weke delen reuma en fibromyalgie, en ontstekingsreuma zoals reumatoïde artritis (chronische gewrichtsreuma). De term reuma wordt ook wel gebruikt voor alleen reumatoïde artritis.

Reuma en Pijn

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan de gewrichten, spieren en pezen. Bij deze aandoeningen is het afweersysteem van het lichaam ontregeld, waardoor u chronische ontstekingen krijgt. De meeste vormen van reuma veroorzaken pijn en stijfheid in gewrichten of spieren. Daardoor kunt u zich minder goed bewegen, wat beperkingen kan geven in het dagelijks leven. Ook kunt u moe of lusteloos worden van reuma. Reumaklachten kunnen in de loop van de dag erger of juist minder erg worden.

Dus 

Reuma en het immuunsysteem (afweersysteem)

Reuma is een auto-immuun ziekte, dat wil zeggen dat bij Reuma het immuunsysteem, oftewel het afweersysteem, lichaamseigen cellen aanvalt. Het immuunsysteem beschermt het menselijk lichaam tegen vijanden. Meestal gaat het om indringers van buitenaf zoals bacteriën, virussen en parasieten. Daarnaast ruimt het immuunsysteem lichaamseigen cellen met een afwijking op, waaronder tumorcellen. Het is een hele uitdaging voor ons immuunsysteem om onderscheid te maken tussen onschadelijke stoffen die het lichaam binnen komen en al die duizenden verschillende ziekteverwekkers. Daarnaast is deze uitdaging net zo groot voor het onderscheiden van goede lichaamseigen cellen en die met een afwijking. Elke keer staan onze immuuncellen voor de keus: zetten we de aanval in of zijn we tolerant? De kunst is om de juiste balans te vinden. Op het moment dat ons immuunsysteem uit balans raakt en te aanvallend is, kan Reuma ontstaan. 

Wat te doen tegen Reuma pijn?

Bewegen:

Voor bijna alle vormen van reuma geldt dat veel bewegen belangrijk is, ook als de ziekte actief is. Beweging houdt gewrichten, banden en spieren soepel, verhoogt de conditie en versterkt de spieren. Beweging in de vorm van wandelen en zwemmen is het meest effectief tegen Reuma pijn. Sporten waarbij je geforceerd gebruik maakt van je lichaam en je gewrichten, zoals hardlopen of fitness/krachttrainingen, zijn uit den boze en richten alleen meer schade aan. 

Behandeling Reuma pijn met medicijnen

Er zijn diverse pijnstillende en ontstekingsremmende medicijnen die vooral bij Reuma pijn worden voorgeschreven. Men gaat er vanuit dat Reuma een (nog) niet te genezen ziekte is. De oorzaak van het ontstaan van Reuma is onbekend. De medicatie bij Reuma is derhalve symptoom ( pijn en ontstekingen) gericht. 

Behandeling Reuma pijn met medische AromaHypnotherapie

Medische AromaHypnotherapie is werkzaam via geurmedicijnen en hypnocell. Wat gaan we doen? We gaan je lichaam leren om beter te selecteren bij het maken van afweerstoffen en het herstel te stimuleren met de helende kracht van geuren. We gaan NIET, zoals bij de medicatie die er tegen reumatische aandoeningen is, je afweer systeem onderdrukken. Jouw afweersysteem, ook wel immuunsysteem genoemd, beschermt ons namelijk dag in dag uit tegen ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Daarnaast bestrijdt het kanker door voortdurend ontspoorde eigen lichaamscellen op te ruimen. Zonder een goed werkend afweersysteem kunnen we niet overleven.  Onderdrukken, zoals de gewone medicijnen doen, is een heel slecht idee omdat jouw immuunsysteem wel zijn werk moet blijven doen, anders krijg je andere ziektes en dat is niet de bedoeling. Dus wat gaan we WEL doen? We gaan jouw afweersysteem weer leren van uit rust te selecteren wanneer het actief afweerstoffen moet aanmaken tegen zijn ECHTE vijanden, namelijk lichaamsvreemde virussen en bacteriën cellen die niet goed voor je zijn en je ziek willen maken. We gaan samen jouw afweersysteem, dat door een bepaalde samenloop van omstandigheden, een foutje heeft gemaakt en dat foutje is blijven herhalen, terug brengen op de juiste selectie paden. De herhaling van het foutje in de selectie van jouw immuunsysteem is daarna gekoppeld geraakt aan pijn en andere negatieve emoties, die vervolgens het foutje triggeren en versterken en ervoor zorgen dat jouw immuunsysteem overactief in de aanval blijft staan en er ontstekingen blijven ontstaan. We gaan de gebaande paden door dat herhaalde foutje vervangen of wissen en vullen met rust en aandacht, waardoor de verwarring in jouw immuunsysteem weggaat en het foutje niet meer ontstaat.

 

Joan vertelt verder:

--- Pijn in mijn handen, vergroeiingen van mijn vingers. Ik herkende de symptomen van mijn moeder en
dacht dat mij hetzelfde lot wachtte. Altijd pijn vanwege reuma. Vorig jaar met de Wim Hof Methode
begonnen, dat gaf verbetering, maar ik was nog niet tevreden.
Tijdens de Hypnoplay behandelsessies heb ik contact gemaakt met mijn indianen voorouder en mijn innerlijke wijsheid.
Zo ontdekte ik het recept voor genezing!
Na twee sessies Hypnoplay, begeleidende audio’s (voor thuis) én ondersteuning met kruiden ben ik
van mijn pijn af.
Ik ben weer volop in mijn eetbare tuin bezig en pak de dag met beide handen aan.
Dankjewel Coleta! ----

Voordelen van Reuma pijn behandeling met Aromahypnotherapie

  • Het voorkomt mogelijk blijvende klachten als reuma in een zo vroeg mogelijk stadium wordt behandeld met Aromahypnotherapie
  • De meeste reumatische aandoeningen zijn chronisch. AromaHypnotherapie zorgt ervoor dat de klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen als u in een vroeg stadium behandelt wordt.. 
  • aromaHypnotherapie, gebaseerd op medische hypnocell technieken, laat de aandoening tot rust komen en herstelt de balans in jouw immuunsysteem. 
  • AromaHypnotherapie maakt het gebruik van pijnstillende en ontstekingsremmende medicijnen, met al hun bijwerkingen, overbodig. 
  • Aromahypnotherapie zorgt ervoor dat je lichaam geen lichaamseigen cellen aanvalt en onnodige ontstekingen vormt.