Fibromyalgie, een "vrouwenziekte"?

Fibromyalgie wordt een "vrouwenziekte" genoemd omdat deze ziekte veel vaker bij vrouwen voorkomt EN omdat vrouwen de symptomen veel heftiger beleven. 

Mogelijke (niet bewezen) verklaringen daarvoor zijn:

- Vrouwen maken minder serotonine aan dan mannen. Serotonine heeft invloed op het ontstaan van slaapgevoel en op je stemming.

- Biochemische wijzigingen in je lichaam door hormonen. De heftige menstruatiepijn als symptoom bij vrouwen zou daarvoor een aanwijzing kunnen zijn.

Vrouwen beleven aantoonbaar meer pijn dan mannen.

De oorzaken van het feit dat vrouwen meer pijn beleven dan mannen zijn:

- Mannen hebben 50% minder zenuwuiteinden dan vrouwen. Dat heeft als gevolg dat mannen pijn minder voelen.

- Mannen maken meer endorfine aan bij pijn. Endorfine verzacht pijn.

Daarnaast zijn vrouwen gevoeliger voor depressie omdat zij makkelijker nare herinneringen omhoog blijven halen in tegenstelling tot mannen die deze makkelijker wegdrukken, zo blijkt uit onderzoek. Fibromyalgie oftewel weke delen reuma activeert het naar boven komen van nare herinneringen die veelal verbonden zijn aan pijnlijke emoties.

Fibromyalgie bestaat !

Wat fibromyalgie, ook wel weke delen reuma genoemd, precies is en waardoor het veroorzaakt wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Het gevolg is dat de aandoening niet altijd serieus genomen wordt, maar feit is dat de symptomen zeer zeker niet ingebeeld zijn. Fibromyalgie is een aandoening die niet tussen de oren zit, geen aanstellerij is en zeker geen psychische ziekte of stoornis is. Fibromyalgie is een aandoening die bij vrouwen meer pijn geeft dan bij mannen en bij vrouwen meer op de gemoedstoestand inwerkt.

Fibromyalgie is behandelbaar.

De aandoening valt onder de reumatische aandoeningen en daarmee onder de auto-immuunziekten.  Door een samenloop van omstandigheden is jouw afweersysteem in de war geraakt. De pijn en stress die de aandoening met zich meebrengt of heeft veroorzaakt, zorgt ervoor dat je in een vicieuze cirkel terecht komt. De kunst is om jouw lichaam en geest weer tot rust te laten komen en jouw zelfhelende kracht te activeren zodat jouw lichaam en geest weer hun balans terugvinden. 

Fibromyalgie behandeling met medische Aroma hypnotherapie en speltherapeutische technieken

Drs. Coleta van Bekhoven heeft een therapie ontwikkeld, speciaal gericht op het vrouwenlichaam en vrouwelijk brein. Een therapie gebaseerd op de combi van Aromatherapie & hypnotherapie, waarmee het lichaam al spelenderwijs gezuiverd wordt van resten van stress, nare herinneringen en emoties en pijn en somber gemoed veroorzakende stoffen in je lichaam  Zij behandelt met succes vrouwen met de aandoening Fibromyalgie en bereikt met deze behandelmethode minimaal 80% reductie van alle klachten. Het mooie daarbij is, dat de behandelmethode uitgaat van de zelfhelende vrouwenkracht die jij bezit en het gebruik van (pijnstillende) medicatie met alle nare bijwerkingen overbodig worden, zeker met d Aroma geurmedicijnen die speciaal voor iedere vrouw en haar specifieke klachten worden samengesteld. 

Fibromyalgie behandeling met Aroma Hypnotherapie: Werkwijze en tarieven.

Lees meer:

Fibromyalgie behandeling vergoedbaar door de zorgverzekeraar?

Lees meer: