Aromatherapie samen met Hypnotherapie werkt helend in het kwadraat. Drs. Coleta van Bekhoven vertelt.

Gepubliceerd op 19 maart 2023 om 10:32

Waarom werkt Aromatherapie samen met Hypnotherapie helend in het kwadraat? 

Zie mij, Coleta van Bekhoven, hier op de foto staan. Vol trots en blij, omdat ik één van de eerste 5 afgestudeerde Aroma Hypnotherapeuten in Nederland ben. Op de achtergrond zie je een oranjebloesem boom. Niet toevallig, want van oranjebloesem wordt een bijzonder effectieve etherische olie gemaakt. Een olie die zorgt voor de aanmaak van "geluksstofjes" en als natuurlijk anti-depressiva werkt. Wetenschappelijk bewezen! Door de helende kracht van aromatherapie te combineren met de diepe meditatieve ontspanning die hypnotherapie geeft in jouw body en mind, ontstaat de dubbele helende kracht van Aroma Hypnotherapie. De helende kracht van geuren gemaakt van geneeskrachtige planten, bloemen of bomen worden herkend door jouw onbewuste brein en worden door de diepe ontspanning die hypnotherapie geeft, helemaal als vanzelf naar het deel in je lichaam of brein gebracht die het nodig heeft. 

Op deze wijze maak je een bijzondere helende reis door jouw lichaam en onderweg kan je luisteren naar jouw eigen lijf en de zelfhelende krachten die in jouw genen zitten opgeslagen activeren en weer laten stromen zodat alle emotionele en lichamelijke klachten, zoals chronische pijnen, zielenpijn of burn-out, als vanzelf verdwijnen. 

Het werkt! Kijk maar naar de reviews op mijn website www.hypnoplaytherapie.nl/reviews

Hoe Aroma Hypnotherapie als mijn passie is ontstaan.

Ik, Coleta van Bekhoven, heb de resultaten gezien en zelf ervaren. Ik heb namelijk ooit voor een abortus "gekozen" en er altijd spijt van gehad. Daarnaast had ik al jaren last van buikpijn en vormden zich zelfs poliepen. Met Aroma Hypnotherapie heb ik ontdekt dat mijn schuldgevoel in mijn buik vast zat. Met behulp van de balancerende, zuiverende kracht van zwarte spar (meer onderaan deze blog) en hypnotherapie heb ik het zieltje van mijn ongeboren kind een plek kunnen geven. De buikpijn is verdwenen en de poliepen zijn niet meer verschenen. Zo is mijn passie voor het combineren van Aromatherapie en Hypnotherapie ontstaan en heb ik me gespecialiseerd in het vrouwenlichaam en haar oerbrein.

Waarom is juist bij vrouwen deze combi dubbel effectief?

Heel simpel, omdat onze hormonen vanuit het limbische systeem in ons onbewuste vrouwelijk oerbrein, dezelfde weg volgen als geuren en emoties.

Zelfs pijnsignalen volgen dezelfde paden en wegen. Zo blijken geuren niet alleen het humeur, maar ook de pijnsensatie te beïnvloeden bij vrouwen. Vrouwen voelen minder pijn wanneer zij een fijne geur ruiken, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Quebec in Canada.  Bij de mannen was er geen relatie tussen de geuren en de pijn die zij voelden. 

Aroma Hypnotherapie: Helend in het kwadraat met medicijnen zonder bijwerkingen.

Fysieke klachten bij vrouwen, waarvoor geen lichamelijke oorzaak te vinden is, laten verdwijnen met Aroma Hypnotherapie en Aroma medicijnen zonder verslavende of andere nare bijwerkingen. Dat wil toch iedereen.  Medicijnen zonder bijwerkingen die pijnstillers en pijnblokkers, opiaten en alle pammetjes (diazepam/oxazepam etc.) en antidepressiva overbodig maken. 
Vrouwen "leren" hoe ze weer kunnen luisteren naar hun eigen lijf en hun zelfhelende krachten kunnen activeren. Dat wil ik alle vrouwen opnieuw laten ontdekken en beleven. Herontdekken, want kunnen communiceren met je eigen vrouwenlijf en onbewuste brein, daar wordt je mee geboren. We zijn het echter helaas vaak vergeten.

Heb jij pijn, een burn-out, slaap je slecht of zijn jouw hormonen uit balans?

Wil jij weten wat Aroma Hypnotherapie voor jouw (zieken)pijn, burn-out of andere klachten kan betekenen? Kom dan eens langs bij mijn inloopspreekuur bij het Gezondheidscentrum Oosterhout of bel gerust voor wat meer info. Kom je van ver, dan kan een verkorte intake en behandeling samen een mooie mogelijkheid zijn, want online geuren laten selecteren door jouw onbewuste brein, dat is nog toekomst muziek. En samen live contact maken is ook veel fijner en krachtiger www.hypnoplaytherapie.nl/contact 

Graag tot ziens en lees hieronder in het cursief waarom de etherische olie Black spruce in de Aromatherapie een zo graag geziene en krachtig helende geur is. 

Met plezier Drs. Coleta van Bekhoven

Aroma Hypnotherapeut

Tel: 06-46150896 of

www.hypnoplaytherapie.nl/contact

Black spruce: Zwarte Spar

Historisch gezien werd Black Spruce gebruikt door indianen om de gezondheid van de huid te bevorderen en als onderdeel van hun spirituele genezing en reiniging. Black Spruce bevordert ontspanning en kalmte, en een gezonde immuun balans.

Emotioneel gezien is Black Spruce de olie van de stabiliteit. Van alle grondende, aardende oliën is deze het meest effectief. Black Spruce beheerst de kunst van energiebesparing en uithoudingsvermogen. Black Spruce leert je hoe je je fysieke energie kunt reguleren door te luisteren naar de ritmes en behoeften van je lichaam. Deze bomen stabiliseren je energie en helpen je terug te komen in een staat van balans.

Last but not least.

Dank aan Joanne Klein Wolterink internationaal erkend geurspecialist en Ina Oostrom docent hypnotherapie, die samen deze nieuwe specialisatie opleiding tot Aroma Hypnotherapeut en bijbehorende AHA methode vorm en inhoud hebben gegeven. Wil jij ook deze bijzonder mooie specialisatie volgen? Kijk dan op https://hypnosementor.nl/opleidingen/aromatherapie-hypnose/

Marchand S, Arsenault P. Odors modulate pain perception. A gender-specific effect. Physiol Behav 2002;


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.